Метални врати

ЛЮБОПИТНО ЗА ВРАТИТЕ

Сигурността на металните врати

Металните врати са нещото, което всеки може да си позволи, за да направи своя дом по-сигурно място. Вратите се различават, както по качество и дизайн, така и по цени.

Едни от разпространените входни метални врати са изработени от един или два листа ламарина. Еднолистовата метална врата може да се използва и като втора входна врата. Тя е съставена от Г-образна винкелова метална рамка, която има размери 40/40/3 мм. Прагът на рамката е от метален профил с размери 40/20/1.5 мм. Крилото на металната врата е с дебелина 1.5 мм. Оребряването на крилото е направено с метални профили , като по протежението на заключването има допълнително П-образно оребряване, което създава допълнителна устойчивост на вратата. Пантите са метални, струговани, като имат размер ф. 20.

Прочети още: Сигурността на металните врати

Сигурност за вашето жилище

Времената, в които живеем изискват да се отдели повече внимание на сигурността. Хората търсят начини да се справят с нарастващата престъпност особено в големите градове. Един от най-удобните и евтини начини е монтирането на метална врата. Металните врати могат до послужат като добро средство за защита не само за вашия дом, но и за офиса и складови помещения.

На пазара съществуват доста фирми, които предлагат качествени метални врати и елементи към тях. Хората, които предпочитат по-евтините китайски метални врати трябва да са наясно с рисковете, които поемат. Ако все пак нямате много средства китайските врати са добро решение, но при тях има направен компромис с качеството и здравината. Най-добрите врати на пазара са тези, изработени от ламарина 1.5 и 2мм. Едно от най-важните неща при една метална врата е заключването. Фирмите, които продават метални врати имат основни доставчици на патрони и брави за тях. Четири са основните фирми, които са направили имена на световния пазар, що се отнася до патрони и заключващи механизми. Това са шведската Abloy, Multlock, Keso и Mauer.

Прочети още: Сигурност за вашето жилище

Продукти от обикновено и ковано желязо

Ако искате вашият дом едновременно да изглежда добре и да е защитен, то тогава има едно решение за вас, което на практика може да е вечно. Изделията от ковано желязо са практични и стилни. Много собственици на домове предпочитат именно тези изделия, за да внесат красота около къщите или вилите си.

Свикнали сме с вида на стари еднофамилни къщи, оградени със стени и решетки от ковано желязо. Заради своята форма те се считат за признак на аристократичност, като почти всеки собственик може да си позволи този лукс. Кованото желязо е един от най-старите методи, който съчетава уникален дизайн и сигурност. Оградите и решетките от ковано желязо са практически вечни, тъй като са направени от материал, който е едновременно ковък и здрав. Така или иначе, с течение на времето желязото корозира, а за да се избегне такава вероятност най-добре предпазете своите огради или решетки със специално покритие. Подобно покритие, наречено поцинковане, осигурява дълготрайността на изделията от ковано желязо и ги прави устойчиви на атмосферните условия.

Прочети още: Продукти от обикновено и ковано желязо

Решения за по-голяма сигурност на вашия дом

Едни от най-предпочитаните и разпространени начини за предпазване от крадци в днешно време са металните врати и решетки. С еднократна инвестиция вие си гарантирате спокойствие за вашите дом или бизнес помещения. Най-добрите блиндирани метални врати са изработени от листове ламарина 1.5 и 2мм, като особено внимание е отделено на пантите и касите, които са допълнително подсилени за по-голяма устойчивост и сигурност.

Заключването при металните врати е от изключително значение за тяхната по-висока степен на надеждност. Основните системи за заключване са касово, секретно и електронно.

Прочети още: Решения за по-голяма сигурност на вашия дом

Метални решетки от ковано желязо

Има начин да се предпазите от крадци. Едни от най-старите и все още харесвани решетки са тези от ковано желязо. Те допринасят за изключителния външен вид на местата, където са поставени, съчетавайки сигурност и дизайн по един неповторим начин.
Кой казва, че металът е студен и тежък елемент?! С металните решетки изработени от ковано желязо може да си осигурите аристократичен вид на вашите прозорци или балкон. Решетките могат да бъдат изработени с извивка в долния край или да бъдат прави. Решетките са особено популярни, заради по-ниската цена на квадратен метър в сравнение с другите опции за защита на вашия дом или офис.

Прочети още: Метални решетки от ковано желязо

Разлики между блиндирани и метални врати

Ако ви се налага да избирате метална врата за вашия дом или офис, то необходимо е да се направи диференциация между отделните видове метални врати. Много често хората не се замислят, че може да има разлика между метална врата и блиндирана метална врата.

В България преобладава производството на метални врати, които са направени от черна ламарина, докато в Западна Европа преобладава предлагането на поцинковани, неръждаеми врати.

Прочети още: Разлики между блиндирани и метални врати

Метална врата за мазе

Металните врати са мултифункционално решение за вашия дом, офис или складово помещение. Предлагат се и врати, които са предназначени за поставяне на вашето мазе. Освен за мазета, те са подходящи и за тавански помещения.

Най-разпространеният вид метални врати за мазе се изработват от един лист ламарина с дебелина 1.5 мм. Рамката може да бъде направена от Г-образен профил са размери 40/40/4 мм. или от цяла каса. Металните врати се изработват в различни размери, които се взимат на място от фирмата производител или от самия клиент. Бравите на вратите се избират в зависимост от желанието на клиента. Изработването на подобна врата отнема около 3 дни. Повечето метални врати за мазе се предлагат грундирани в сив цвятили черен цвят, което кореспондира с тяхното предназначение.

Прочети още: Метална врата за мазе