Метални врати

Разлики между блиндирани и метални врати

Разлики между блиндирани и метални врати

Ако ви се налага да избирате метална врата за вашия дом или офис, то необходимо е да се направи диференциация между отделните видове метални врати. Много често хората не се замислят, че може да има разлика между метална врата и блиндирана метална врата.

В България преобладава производството на метални врати, които са направени от черна ламарина, докато в Западна Европа преобладава предлагането на поцинковани, неръждаеми врати.

 Една от големите разлики между блиндираната метална и обикновената метална врата е различната степен на взломоустойчивост. При блиндираните врати заключаването е това, което ги прави толкова устойчиви и практически неподатливи на разбиване. Бравите на блиндираните метални врати се делят на три основни вида-механични, електромеханични и моторни. Същността на всяка блиндирана врата е да е здрава и удароустойчива. Друго важно нещо за блиндираната метална врата е нейната добра изолация. Тя трябва да бъде така конструирана и изработена, за да може да бъде добър шумо  и топлоизолатор, което е от особено значение, ако живеете в жилищен блок.