Метални врати

Сигурността на металните врати

Сигурността на металните врати

Металните врати са нещото, което всеки може да си позволи, за да направи своя дом по-сигурно място. Вратите се различават, както по качество и дизайн, така и по цени.

Едни от разпространените входни метални врати са изработени от един или два листа ламарина. Еднолистовата метална врата може да се използва и като втора входна врата. Тя е съставена от Г-образна винкелова метална рамка, която има размери 40/40/3 мм. Прагът на рамката е от метален профил с размери 40/20/1.5 мм. Крилото на металната врата е с дебелина 1.5 мм. Оребряването на крилото е направено с метални профили , като по протежението на заключването има допълнително П-образно оребряване, което създава допълнителна устойчивост на вратата. Пантите са метални, струговани, като имат размер ф. 20.

 

При заключването може да избирате между три опции-секретно, касово или електронно. Заключването е от особено значение за надеждността на вратата.

Другият най-разпространен вид метална врата е двулистовата. Тя е снабдена с два ламаринени листа, между които има изолационна каменна вата. Както и при еднолистовата метална врата оребряването е същото. И при двата типа врати има грундиране, което е необходимо, за да се гарантира дълготрайният живот и експлоатация на металната врата.

Обикновено срокът за изработка и на двата типа врати е от 3 до 7 дни, в зависимост от моментното натоварване.